OnlineTürk - Anasayfa
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
OnlineTürk - Anasayfa

Türkiyenin Gençlik Portalı

AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

Ftp SeRvEr KuRuLuMu

YazarMesaj
pinq_ßlacq
Gelişme Var
Gelişme Var

Ftp SeRvEr KuRuLuMu Empty
MesajKonu: Ftp SeRvEr KuRuLuMu   Ftp SeRvEr KuRuLuMu Icon_minitimeÇarş. Kas. 19, 2008 8:43 pm

Ftp Server Kurulumu
Microsoft FTP server kurulumunu anlatmak, farklı userlar için farklı yetki modelleri geliştirmek, yapılandırma hakkında bilgi vermek.
İlgili İşletim Sistemleri :
Windows 2000 Professional
Windows 2000 Server Ailesi
Windows XP Professional
Windows 2003 Server Ailesi
Temel Tanımlar :
FTP (File Transfer Protocol) : TCP 21 no'lu portu kullanan, dosya transfer protokolüdür. Hızlı dosya transferi için geliştirilmiştir. Görsel öğelerden uzak, sadece dosya transferi amaçlı kullanım içindir.
NTFS Permissions (NTFS Yetkileri) : NTFS dosya sistemi yetkileridir. Kullanıcıların, dosya ve klasörlere ne ölçüde erişebileceğinin belirlenmesini sağlar.
FTP Client (FTP İstemcisi) : FTP sunucusuna bağlanmak için kullanılan yazılımdır. Bugün kullanılan en popüler yazılım CuteFTP' dir. Alternatif pekçok FTP yazılımı mevcuttur.

Uygulama :

1. FTP Kurulumu :

Bu makalede anlatılan herşey, Windows XP Professional işletim sistemine göre anlatılacaktır. Temelde kurulum ve ayarlamada pekçok şey aynı olsa da bazı farklılıklar olabilir. Kuruluma başlamadan önce, işletim sisteminizin dökümanlarını incelemeniz oldukça yararlı olacaktır.

FTP kurulumu için öncelikle Control Panel (Denetim Masası)' dan Add/Remove Programs (Program Ekle/Kaldır) bölümüne geliniz.
[b]

Ftp SeRvEr KuRuLuMu
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» 7/24 Decitead 0 Lag Zor Server Arayanlar BLACKO ONLİNE !!!!!!